2018.10.25. 10:51
Kedves Leendő Önkénteseink!

Alapítványunk az FSZK és EMMI támogatásával megvalósuló Család mint "Intézmény" - Felnőtt autizmussal élő fiatalok felkészítése az önálló életre című program végrehajtásához ismét önkéntes, lehetőleg szerint autizmus szakirányú gyógypedagógus hallgatókat keres segítségnek a programban résztvevő autizmussal élő fiatalok önálló életre felkészítésének csoportos foglakozásaihoz és a 2019. május 11-19 közötti önálló próbalakásban lakáshoz.
Várható feladatok:

- Havi 1 alkalommal szervezett (kb. 2 órás) csoportos foglalkozásokon segítség nyújtása gyakorlati ismeretek elsajátításához (főzés, takarítás, utazás, kommunikáció stb.).
- Kortárs kapcsolattartás, kommunikáció segítése, tanácsadás.
- 2019. május 11-19 között a próba bentlakás során - utazás segítése munkahelyre, saját lakásban az önálló ellátás folyamatainak segítése, ügyelet, felügyelet. stb.
Minden önkéntes szakmai felkészítést kap a feladatok ellátásához.
Ismert idei programok:

-          Október 29. 16 óra: Corvin Pláza látogatása, postai, bank ügyek intézése, bevásárlás, ügyintézés segítése.
-          November 17. 13 óra: Az apartman lakások látogatása, konyha, főzés, mosogatás gyakorlása
-          December 10. 16 óra: utazásra felkészülés, csomagolás, mosás, teregetés, vasalás gyakorlása
Szükség lehet egyéb szabadidős programokon való részvételre, családlátogatásra is. A program 2019 májusig tart és a próbalakással zárul. Szakmai tapasztalatok szakdolgozathoz való felhasználására van lehetőség. A program szakmai irányítását az Autizmus Alapítvány egyes szakemberei végzik.
 Jelentkezni lehet Gulyás Blanka hallgatónál (guly.blanka@gmail.com) vagy gulyas_tibor@t-online.hu. címen és a 06-30-552-6948 telefonszámon.
A program célja a családok támogatása, hogy hogyan segítsék az önállóbb élethez a gyermekeiket.
A programot a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Támogatja.
Várjuk jelentkezéseteket!
 Budapesti Patrónus Alapítvány