AKTUALITÁSOK

Meghívó a 2018. november 30-i ismerkedési estünkre

2018.11.21. 16:51

Kedves Látogatók!

A Fogyatékossággal Élő Személyek Nemzetközi Világnapja alkalmából, 2018.11.30-án, 16:30-tól tartandó ismerkedési estünkre ezúton hívunk meg minden fogyatékossággal élő kerületi fiatalt.....

A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentéshez kötött. Részletek aa alábbi meghívóban olvashatók. A helyszín megközelíthető a Metró Határ úti megállójától 50-es villamossal.

 
MEGHÍVÓ
      a Fogyatékossággal Élő Emberek Nemzetközi Világnapja alkalmából
a Budapesti Patrónus Alapítvány a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat támogatása és vendéglátása mellett meghívja a kerületi intézményekben gondozott, lakó vagy tanuló, fogyatékossággal élő fiataljait, fiatal felnőttjeit
 
 
„A XVIII. kerületi fogyatékossággal élő fiatalok ismerkedési estje” elnevezésű,
 
2018. november 30-án (pénteken) 16:30 órakor kezdődő
ifjúsági találkozóra
 
Helyszín: Rózsa, Művelődési Ház 1181 Budapest, XVIII. Városház u. 1-3.
 
Meghívott vendégek: A kerületben lévő fogyatékossággal élő fiatalok és őket gondozó, foglalkoztató, tanító intézmények, civil szervezetek tagjai, gondozottai, barátaik és kísérőik.
 
Program
 
  • Megnyitó: Pál-Horváth Rita intézményvezető, Budapest, XVIII. kerületi SOFI(Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI)
  • Helyi és meghívott közösségek bemutatkozó műsorai
Díszvendég: az AutizMuzsika Alapítvány Csillagfény kórusa és a Lőrinci Gondozóház
 
  • Tánctanítás (Vörös Árpád néptáncpedagógus)
  • Ismerkedés, beszélgetés, zene, tánc, játék és kézműves foglalkozás
  • Vendéglátás
  • Zárszó
 
Rendezvény célja: elősegíteni a kerületben gondozott, itt élő, tanuló fogyatékossággal élő fiatalok ismerkedését.
 
 
Mindenkit szeretettel várunk!
 
 
A programon szívesen fogadjuk bemutatkozó közösségek kis műsorait. A program kb. 3 órás. A részvétel ingyenes, de kérjük jelezzék részvételi szándékukat az alábbi elérhetőségeken:
 
 
 
Budapesti Patrónus Alapítvány
Az autizmussal élők támogatott életviteli ellátásáért
1182 Budapest, XVIII. Wlassics Gyula utca 131. Telefon/ fax: 217-0806 Mobil: 06-30-552-6948

 

 

Feliratkozás hírlevélre
Kérjük, hogy neve és e-mail címe megadásával iratkozzon fel hírlevelünkre!
Név:
E-mail:
Kis hírek
2021.10.05. 10:15

2021.szeptember 24-én megalakult 5 civil szervezet részvételével a Budapesten és környékén működő AUTLAKSZ Lakhatási Szövetség az Autista Emberekért. A Szövetség további tagokat, pártoló tagokat és támogatókat keres. Érdeklődni a gulyas_tibor@t-online.hu címen lehet.


2019.11.28. 12:28

Kedves Rajmond Klub Tagok!

 

2019.11.28-án 15 óra 45 perctől újra lesz sportfoglalkozás. Helyszín: Suhanj Alapítvány edzőterme. Budapest, XIII. Tátra u. 6.


2018.10.25. 10:57

Alapítványunk  3 millió forint támogatást nyert a FOF2018 jelű Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma  által kiírt pályázaton. Az új programunk címe: A Család mint "Intézmény" - Felnőtt autizmussal élő fiatalok felkészítése az önálló életre. A programban 10 család vesz részt.


2016.11.17. 12:56

Alapítványunk gyógypedagógiai szakemberek segítségével elkészítette az  "ÚJ dimenziók" a felnőtt autizmus közösségi ellátásában elnevezésú új programtervezetét, ami megvalósításához támogatókat keres és nyilvános vitára bocsát. Részletesebb leírás a támogatott életvitel fülben olvasható.


2016.09.02. 09:03

Köszönet támogatóinknak!

Az elmúlt évek sikeresen egyéni fejlesztéseken alapuló programjaink  megvalósítását elsősorban a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) pályázatain elnyert támogatásnak és többi támogatónknak köszönhetjük (FKF Zrt. Főváros XVIII. kerületi Önkormányzat, Fővárosi Csatornázási Művek, FŐTÁV Zrt. Főkert Zrt. MOHAnet Mobilsystems, Integrált Mobil alkalmazások; Városliget Café & Bár, Zilah Kávéház, BVK Holding ZRT.; Szekundáns Kft.; FTSZV Kft.; Pala 11 bt. és/vagy ezek munkahelyi kollektíváinak és más magánszemélyeknek. Támogatásukra a jövőben is számítunk.


Támogatóink:

Budapest, 18. kerület Önkormányzata
Budapest, 18. kerület Önkormányzata

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségért Kh. Nonprofit Kft.(FSZK)
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségért Kh. Nonprofit Kft.(FSZK)

A Budapesti Patrónus (közhasznú) Alapítvány egy 1992-ben létrehozott közhasznú civil szervezet,
amely az autizmussal élő személyek és az őket nevelő családok, fejlesztő, gondozó intézmények támogatására, megsegítésére alakult.